top of page

Nieuws

Ricardo van Omme

Verwarmen met een Monoblock airco

Een monoblock airco is afgezien van koelen ook goed te gebruiken om een ruimte te verwarmen. Dit komt omdat het een warmtepomp is. Voor mensen die op zoek zijn voor een extra verwarmingsmogelijkheid om afgezien van hun bestaande verwarming te kunnen besparen op stookkosten is de monoblock airco een perfecte oplossing.


Indien u een monoblock airco wilt die ook hiervoor gebruikt kan worden is het belangrijk dat u het juiste model kiest waarbij goed moet worden gekeken naar de situatie waar hij zijn werk moet doen. Standaard garanderen de fabrikanten een werking vanaf minimaal –7 graden Celsius. De Inverter modellen zoals de Fintek Oslo Inverter serie en de Olimpia unico Next serie kunnen hun werk ook nog doen bij een minimale temperatuur van –15 graden Celsius wat in de meeste gevallen in Nederland voldoende zal zijn om hier het hele jaar door gebruik van te kunnen maken en hierdoor juist in te zetten is op de extra koude dagen. 


Zoals ook bij andere airco systemen bestaat er een mogelijkheid dat het condenswater kan bevriezen waardoor het water niet kan weglopen. Bij de monoblock airco hebben ze hiervoor een handige oplossing bedacht en is het mogelijk om een elektrische weerstand te monteren. Deze zorgt ervoor dat wanneer de temperatuur onder de 2 graden komt het condenswater verwarmd wordt zodat het kan blijven afvloeien. 


Alle merken hebben ook modellen die gemaakt zijn voor extreme (weer)situaties: 


FIntek:

Fintek heeft 2 modellen uitgevoerd met PTC verwarming wat inhoudt dat deze modellen zelfs bij –25 graden Celsius nog warmte produceert. 




Dit model dient hoog opgehangen te worden en blaast de lucht naar beneden. Dit model is geschikt voor ruimtes van 25 tot 35 m2. Door de PTC verwarming is het geschikt voor hele koude winters. 




Dit is echt de absolute krachtpatser van Fintek gebouwd voor extreme situaties. Het kan gebruikt worden in ruimtes tot wel 65m2 en kan ook worden ingezet in ruimtes die slecht geïsoleerd zijn.



Olimpia Splendid Unico:

Ook Olimpia heeft een oplossing voor extreem koude weersomstandigheden en hebben Unico R ontwikkeld. Met een warmtepomp van 2,7 kW + 2 kW elektrische hulpweerstand in één enkele unit!  


Unico R is ontworpen voor de aller koudste temperaturen. Wanneer de temperatuur van de buitenomgeving lager is dan 2°C, wordt de verwarmingsmodus verkregen door alleen de elektrische verwarmingselementen en de ventilator in te schakelen. Voor temperaturen boven de 2°C wordt de verwarming verkregen door middel van een warmtepomp. Het beheer van welke modus het apparaat moet gebruiken gaat volledig automatisch. Dit model is geschikt voor ruimtes van wel


Zymbo:

Voor exterme kou heeft Zymbo 2 oplossingen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat u het kan blijven verwarmen.



Deze serie is uitgevoerd met 1500 watt PTC booster. Wat deze monoblock airco's erg geschikt maakt voor gebruik in de winter. Het is een dunne en compacte monoblock airco dat geschikt is voor ruimtes tot wel 25 m2 en buitentemperaturen van tot wel –10.








Dit model kan gekoppeld worden aan uw huidige cv-installatie. Hierbij wordt de radiator weggehaald en de airco gekoppeld aan de bestaande buizen. De airco werkt vervolgens gewoon als andere monoblock airco's maar mocht het nodig zijn kunt u makkelijk overschakelen op de radiator functie.



Wij helpen u graag met advies op maat, indien nodig of gewenst komen wij bij u langs om de situatie op locatie te bekijken zodat er een zo optimaal mogelijk advies kan worden gegeven. Naast het leveren van een monoblock systeem bieden wij ook de mogelijkheid deze voor u te installeren en onderhouden.






Comentarios


bottom of page