Luchtkwaliteit meten ?
Bent u benieuwd naar de luchtkwaliteit in uw omgeving, of twijfelt u aan de kwaliteit ervan? Dan is het een optie om eens de luchtkwaliteit te laten meten, hierdoor komt u erachter of er bij u ook onaangename verrassingen door de lucht zweven. De bouwwijze van het gebouw, de inrichting, ventilatiemogelijkheden, het aantal aanwezigen binnen een ruimte en hun activiteiten spelen allemaal een rol bij de luchtkwaliteit, dit kunt u terug zien in een meting.
Slechte luchtkwaliteit:
Als de luchtkwaliteit niet goed is kan dat voor de mensen die actief zijn in de ruimte grote gevolgen hebben. Op korte termijn zijn dit vaak klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, benauwdheid, verkoudheid, droge keel en/of ogen of zelfs een koolmonoxidevergiftiging. Op de lange termijn kunnen er problemen ontstaan aan de luchtwegen, allergieën maar ook een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en kanker.
O2Health kan u helpen om inzicht te krijgen in de luchtkwaliteit. We installeren onze apparatuur in de ruimte die gemeten moet worden.
Wij meten onder andere:
-
PM2.5, PM10, PM4 en PM1 Deeltjesconcentratie in µg / m3
-
Kooldioxide (CO2) in ppm
-
Totaal VOS (vluchtige organische stoffen)
-
Formaldehyde (CH20) in ppb
-
Temperatuur
-
Luchtvochtigheid
Wij meten altijd 3 a 4 weken zodat we een goed beeld krijgen van de gemiddelde situatie in een ruimte
O2Health zal met u het hele proces doornemen. U kunt zelf aangeven wat u precies wilt meten en waar u het meeste belang aan hecht. Tussentijds zal er contact zijn om de bevindingen die tot dan gedaan zijn te bespreken. Na de meting krijgt u een volledig rapport van de gemeten luchtkwaliteit en advies op maat om de luchtkwaliteit zo hoog mogelijk te krijgen.